COMUNICAT DE PRESĂ – final de proiect Re-Engage!

Re-engage! Alternative paths to motivate and engage youth back to work” –  proiectul transnațional, coordonat de Fundația Coremsa (Spania) și implementat în parteneriat cu Asociația Consultanților și Experților în Economie Socială, Asociația MAIA din Romania, Institutul pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului – IED, din Grecia și Asociația Providersa din Spania a ajuns la final.

Proiectul a inceput la 1 noiembrie 2016, având o durată de 24 de luni,se finalizează în 31 octombrie 2018 și a fost dezvoltat cu sprijinul Comisiei Europene, prin programul Erasmus+ , Actiunea Cheie 2 – Parteneriate Strategice pentru Tineret.

Re-engage! a urmărit să ofere tinerilor oportunitatea de a experimenta succesul prin auto-dezvoltare, gândire creativă și explorarea propriului potențial. Proiectul furnizează resurse de training, atât tinerilor (în special NEETs), cât și experților care lucrează cu tinerii (traineri, consilieri, lucrători de tineret etc.).

Re-engage! a vizat tinerii în două planuri: primul nivel este cel al dezvoltării motivației și abilităților necesare pentru piața muncii, cu focus special pe dezvoltarea personală și gândirea pozitivă; al doilea nivel este pentru tinerii proactivi, care doresc să devină antreprenori, aceștia fiind sprijiniți în inițierea de activități antreprenoriale și auto-angajare, ca rută alternativă pe piața muncii.

Tot ce s a realizat, în cadrul parteneriatului, poate fi consultat pe site ul: http://www.reengage-project.eu.

Principalele rezultate sunt:

1. Pachet de curs – “Make the Best out of Yourself”, pentru a stimula încrederea de sine și motivația – instrumente, strategii și lucruri practice pentru piața muncii și antreprenoriat
  2. Platformă e-learning ENGAGE-HUB – resurse gratuite – video, materiale interactive referitoare la dezvoltare personală și antreprenoriat: http://trainingplatform.reengage-project.eu
  3. ”Creative ME” Toolbox, un ghid cu sfaturi și exerciții neconvenționale pentru deblocarea creativității!

Aceste materiale pot fi consultate, de asemenea, în limbile: spaniolă, română și greacă.

Comunicat de presa final proiect_Re-engage

6340total visits,1visits today